Inspiratie

Ieder mens ontvangt informatie op zijn eigen manier. Diverse theorieën over gevoel, beeld, gehoor, archetype, dominantie of neurologie hebben verklaard dat dit zo is. Je hebt er bijvoorbeeld veel aan als je de effectiviteit van je boodschap wilt vergoten, een product wilt verkopen of tijdens de eerste ontmoetingen met mensen. Grappig hierin is altijd dat de types gescheiden zijn. In kleur, lijnen, afkortingen, typering, etc. Nooit kan je eigenlijk reageren buiten je type. Het zijn rationele theorieën op zoek naar een verklaring en die wordt dus ook statistisch gevonden. Maar wat voel je er bij als je ‘rood’ bent ? Of op basis van je koopgedrag een hedonist ? Wordt je er blij van, rustig, energiek en goede minnaar of minnares ?

Ik denk dat de gevoelstoestand van een mens er voor kan zorgen dat je dwars over deze types heen gelegd kan worden. Ik denk ook dat je gedraging vertoond die niet ‘natuurlijk’ zijn maar die je, op jonge leeftijd, aangeleerd zijn door andere. Vaak zijn dit je uitingen die niet goed voelen en veel kracht kosten.

Als je mensen beter leert kennen voel je vaak een vervaging van de vakjes, kleuren of types. Je denkt minder over hoe iemand is en voelt meer iemand aan. De meeste wetenschappers erkennen overigens dat je kan ‘schuiven’ tussen de verschillende types.

Zeer grote successen of diepe ellendes kunnen je heel anders maken. Dit kan van tijdelijke maar ook van permanente aard zijn. Als iemand de jackpot van tig miljoen wint verandert hij of zij. Als je er plots alleen voor staat door het overlijden van dierbare ga je je op andere dingen focussen. Ook kun je je gedurende je leven comfortabel gevoeld hebben in je type maar ben je het eigenlijk niet. Iedereen vond je goed zo en dus was het goed.

Ik heb een model ontwikkeld waarin het gevoel per relevante leeftijd, levensomstandigheid of gebeurtenis weergegeven kan worden. Mooi woord ‘levensomstandigheid’, alsof omstanders /situaties je leven bepalen.
Iedere grootheid, lengte, breedte of buiging van lijnen berust puur op gevoel. Ik teken het zeer gelijkmatig en rond wat veel over mijn eigen wensen zegt.

vacatures met tekst
nieuws
inspiratie met tekst
Afbeelding5